Pekingi leves
- 4 vékony szelet füstölt sonka
- 7dl kacsa főzőlé (vagy más alaplé, lehet kockából is)
- 100g kínai kel-levél
- 2 tojás fehérje
- 1 kanál szezámmag
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kanál kukoricaliszt
- 2 kanál víz
- 1 kanál szójaszósz
- bors
Hagyományos dél-kínai leves. Általában kacsa főzőléből készítik, amit szezámmaggal és szójaszósszal ízesítenek.
A sonkát vágd egyforma keskeny csíkokra. A levest forrald fel, tedd bele a szezámmagot, a leveleket, fokhagymát, sonkát, szójaszószt és a borsot. Főzd 10 percig alacsony lángon. Ezután csorgasd bele a tojásfehérjét. A vízben keverd el alaposan a lisztet, és állandó kevergetés közben add a leveshez. Forrón tálald.